LOVE EXPOSURE

Έχω δει και έχω απολαύσει όλες σχεδόν τις δουλειές του Sion Sono και οφείλω να ομολογήσω πως η συγκεκριμένη είναι το αριστούργημα του. ...


Έχω δει και έχω απολαύσει όλες σχεδόν τις δουλειές του Sion Sono και οφείλω να ομολογήσω πως η συγκεκριμένη είναι το αριστούργημα του. Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψεις μια τέτοια δουλειά και αυτό αποτελεί κομπλιμέντο. Στις τέσσερις ώρες που διαρκεί περίπου (χρόνος που διαμορφώθηκε κατόπιν αιτήματος των παραγωγών, μιας και η αρχική της διάρκεια ήταν περίπου έξι ώρες), υπάρχουν στοιχεία περιπέτειας, κωμωδίας, δράματος, κοινωνικής σάτιρας, παρωδίας, ρομάντζου, μαλακού πορνό,  ενώ εξετάζονται θέματα όπως η θρησκεία, οι οικογενειακές σχέσεις, η αγάπη, ο έρωτας, το σεξ, η εφηβεία, η ηδονή, οι ενοχές και ακόμα περισσότερα. Το εκπληκτικό είναι ότι όλα αυτά παρουσιάζονται με έναν τρόπο που όχι μόνο δεν γίνεται κουραστικός (πέρα από ένα μόνο σημείο που διαρκεί το πολύ 15 λεπτά), αλλά απόλυτα ψυχαγωγικός, σε τέτοιο βαθμό που δεν σ'αφήνει να ξεκολλήσεις από την ταινία. Και μπορώ να πω, ότι είναι η πρώτη ταινία γυρισμένη με ψηφιακή κάμερα που βλέπω χωρίς να με ενοχλεί η εικόνα. Ας τη δούμε όμως αναλυτικά.

Ο θάνατος της μητέρας του Yu Honda(εικ 1), η οποία ήταν πιστή χριστιανή, έχει βαθύτατη επίδραση στον ίδιο, ο οποίος ορκίζεται να ζήσει τη ζωή του με ευλάβεια και να αγαπήσει μόνο μια γυναίκα, η οποία θα βρίσκεται πολύ κοντά στο προφίλ της Παναγίας. αλλά και στον πατέρα του, Tetsu, ο οποίος γίνεται ένας αφοσιωμένος καθολικός, διοικώντας μάλιστα την δική του εκκλησία, στην οποία και κατοικούν(εικ 2).
Και ενώ όλα φαίνονται να βαίνουν καλώς και οι δύο τους να έχουν βρει μια ισορροπία στην καθημερινότητα τους, εμφανίζεται μια γυναίκα στην εκκλησία του Tetsu, η Kaori Fujiwara(εικ 3), η οποία δείχνει αρχικά πάθος για την θρησκεία και καταφέρνει στο τέλος να βαπτιστεί χριστιανή, αλλά λίγο αργότερα αποδεικνύεται πως το πραγματικό της πάθος ήταν ο ίδιος ο Tetsu. Από την στιγμή που βαφτίζεται λοιπόν, εξομολογείται τον έρωτα της και από κει και πέρα κάνει τα πάντα για να τον σαγηνεύσει, κάτι που στο τέλος καταφέρνει, πείθοντας τον μάλιστα, να μετακομίσουν όλοι μαζί σε ένα σπίτι.Όταν όμως διαπιστώνει πως εξαιτίας της ιδιότητας του ως καθολικός ιερέας δεν δύναται να την παντρευτεί, εξοργίζεται, αρχίζει να φέρεται άσχημα και λίγο αργότερα τον εγκαταλείπει για έναν άλλο άντρα. Η αντίδραση της αυτή έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο στον Tetsu, ο  οποίος ξεσπάει στο ποίμνιο του, αλλάζοντας το κήρυγμα του από φιλεύσπλαχνο σε εκδικητικό, αλλά κυρίως στο γιο του, τον οποίο υποχρεώνει να του εξομολογείται κάθε μέρα, πιέζοντας του να του αναφέρει την κάθε του αμαρτία, ακόμα κι αν πρόκειται για το πάτημα ενός μυρμηγκιού.

Ο Yu όμως, ο οποίος είναι ένα πραγματικά καλό παιδί, δεν έχει αρχικά αμαρτίες να εξομολογηθεί, πράγμα που εξοργίζει τον πατέρα του, ο οποίος χαρακτηριστικά του αναφέρει πως είναι αμαρτία να πιστεύεις πως δεν έχεις αμαρτήσει. Έτσι για να τον ικανοποιήσει, αρχίζει και ψεύδεται για πράξεις, τις οποίες ουδέποτε έχει διαπράξει και όταν ο πατέρας του τον καταλαβαίνει αποφασίζει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, ώστε να έχει κάτι να του εξομολογείται.

Έτσι αρχίζει να φέρεται άσχημα σε περιστάσεις που παλαιότερα θα φερόταν με ευγένεια, ενώ λίγο αργότερα γίνεται μέλος μια συμμορίας, τα μέλη της οποίας τον δέχονται με χαρά όταν τους δηλώνει πως απώτερος σκοπός της ζωής του είναι η αμαρτία. Αρχίζει πλέον να φέρεται σαν κανονικός αλήτης κλέβοντας και ξυλοκοπώντας ανθρώπους σε κάθε του ευκαιρία, χωρίς ποτέ να παραλείπει να εξομολογείται στο τέλος της ημέρας στον πατέρα του, ο οποίος πάντοτε του δίνει άφεση αμαρτιών. Αυτό όμως δεν αρέσει στον Yu, ο οποίος λαχταρά να του φερθεί μια φορά σαν πατέρας και να τον μαλώσει πραγματικά και όχι απλά να τον συγχωρήσει ως ιερέας.Και ενώ έχει φτάσει σε αδιέξοδο, τρία από τα μέλη της συμμορίας, οι οποίοι ήταν και αυτοί που τον σύστησαν στους υπολοίπους, του γνωρίζουν έναν θεωρητικά σοφό δάσκαλο, ο οποίος αφού ακούει τον σκοπό της ζωής του, του διδάσκει τεχνικές kung fu, οι οποίες όμως έχουν σαν στόχο (αν είναι ποτέ δυνατόν) την φωτογράφιση γυναικείων εσωρούχων κάτω από τις φούστες τους, χωρίς αυτές να το παίρνουν είδηση. Ο Yu αποδεικνύεται πολύ καλός και σύντομα τελειώνει τα μαθήματα του, έχοντας γίνει πλέον ειδικός σε αυτού του είδους την φωτογράφιση. Από κει και πέρα περνάει τον περισσότερο χρόνο της μέρας του φωτογραφίζοντας, ενώ εντυπωσιάζει τόσο τους φίλους του, ώστε του ζητούν να τους διδάξει και αυτούς. 'Όταν μάλιστα εξομολογείται την καινούρια αμαρτία του δέχεται επιτέλους την αντίδραση, την οποία τόσο περίμενε, με τον πατέρα του να τον χτυπάει και να τον διώχνει από την εκκλησία, λέγοντας του πως είναι ανώμαλος, προς μεγάλη χαρά του Yu.Εκείνη την περίοδο, και ενώ προσπαθεί να φωτογραφίσει τρεις κοπέλες, έξω από την εκκλησία του πατέρα του, γνωρίζει την Aya Koike, την μόνη από τις τρεις, η οποία δεν ενοχλείται από την ασχολία του και μάλιστα φαίνεται να τον συμπαθεί, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει να τον παρακολουθεί συνεχώς μαζί με τις άλλες δύο φίλες της.Στη συνέχεια και ενώ ο πατέρας του έχει ξεπεράσει επιτέλους την φυγή της Kaori και έχει επανέλθει στον παλιό ενάρετο εαυτό του, κατά τη διάρκεια ενός χαμένου στοιχήματος από τους φίλους του, οι οποίοι τον έχουν υποχρεώσει να ντυθεί γυναίκα και να φιλήσει μια κοπέλα, συναντάει την Yoko, η οποία είναι έτοιμη να χτυπηθεί με μια παρέα αντρών που την ενοχλούν και επιτέλους βρίσκει τη γυναίκα που ανταποκρίνεται στο πρότυπο της Παναγίας. Την ερωτεύεται κεραυνοβόλα και αφού την βοηθάει να νικήσει στον καυγά της, γνωρίζονται και κατόπιν παρότρυνσης των φίλων του, τη φιλάει, πράξη που προκαλεί στην Υoko, τα ίδια ακριβώς συναισθήματα με εκείνον, μόνο που τα δικά της απευθύνονται στη γυναίκα που μόλις γνώρισε. Τα υπόλοιπα, τα οποία είναι εξίσου και ακόμα περισσότερο πολλά και το ίδιο υπερρεαλιστικά θα σας αφήσω να τα παρακολουθήσετε μόνοι σας.

Σκηνοθέτης της ταινίας, όπως προείπαμε, ο Sion Sono, στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του. Το να δημιουργήσει κάποιος ταινία με τόσο μεγάλη διάρκεια χωρίς να γίνεται βαρετή, ήταν από μόνο του ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως αυτός το έφερε εις πέρας με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Στα ατού της ταινίας η ανάλυση των χαρακτήρων, η οποία φτάνει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ σίγουρα αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην διακωμώδηση των κινέζικων ταινιών πολεμικών τεχνών καθώς και στον γυναικείο χαρακτήρα που υποδύεται ο Υu, εξόφθαλμη παρωδία της σειράς ταινιών του '70, Female convict scorpion, με τη Meiko Kaji.
Σίγουρα αξιοσημείωτη είναι και  η όλη σύλληψη της φωτογράφισης κάτω από τη φούστα, κάτι που έχω την εντύπωση πως μόνο αυτός θα μπορούσε και να την σκεφτεί, αλλά και να την παρουσιάσει με αυτόν τον τρόπο.

Ως Yu, o Takahiro Nishizima, στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του, στον οποίο και τα πάει περίφημα, παρά το μεγάλο βαθμό δυσκολίας του χαρακτήρα, τον οποίο υποδύεται που κάνει σχεδόν τα πάντα στην ταινία, από kung fu μέχρι ρομαντικές σκηνές. Δεν είναι τυχαίο πως έλαβε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στα βραβεία Kinema Junpo και Mainichi.

Ως Yoko η Hikari Mitsushima, η οποία επίσης αποδίδει πολύ καλά, ιδιαίτερα στις σκηνές όπου παίζει την κακιά ή την θυμωμένη. Οφείλω επίσης να ομολογήσω πως πλέον έχει ομορφύνει πολύ.Ως Aya, η Sakura Ando, της οποία λόγω εμφάνισης και μόνο, της πάει πολύ ο ρόλος της κακιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αποδίδει και αυτή πολύ καλά. 

Ως  Tetsu, o Watabe Atsuro, επίσης με πολύ καλή απόδοση, ίσως στον δυσκολότερο ρόλο της ταινίας.

Ως Kaori, η Makiko Watanabe, η οποία παίζει την τρελή ουσιαστικά, με κάπως υπερβολικό τρόπο βέβαια, ο οποίος όμως τις περισσότερες φορές ταιριάζει με το στυλ της ταινίας.Το Love exposure σάρωσε τα βραβεία, τόσο στην Ιαπωνία όσο και διεθνώς και γενικότερα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, όπου κι αν προβλήθηκε, παρά τον χαμηλό προϋπολογισμό, την μεγάλη διάρκεια και την τουλάχιστον "τραβηγμένη" θεματολογία της. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει να βρείτε ένα ελεύθερο τετράωρο και να την απολαύσετε. Είναι δεδομένο πως δεν θα χάσετε.

To trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=5Fxa5NuVrqU&feature=player_embedded


Μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook, στη σελίδα:

COMMENTS

Όνομα

13 ASSASSINS,1,13 GAME OF DEATH,1,20TH CENTURY BOYS,1,2ldk,1,3 - IRON,1,301/302,1,7 ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΦΙΛΟΥΣ,1,701: FEMALE CONVICT SCORPION,1,ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ (2015),1,ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤON ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΡΟΜΟ,1,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,7,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.,1,ΓΕΝΙΚΑ,10,Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ GHIBLI,1,ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,76,ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,2,ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,5,ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,61,ΜΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ: ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ,1,ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,1,ΝΕΑ,1,Ο ΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ,1,ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΣΙΝΕΜΑ,2,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,1,ΤΑΪΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,3,ΤΑΪΛΑΝΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,4,ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ,9,ΤΑΚΑSΗΙ ΜΙΙΚΕ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,1,A BITTERSWEET LIFE,1,A DIRTY CARNIVAL,1,A FAMILY,1,A PETAL,1,A TALE OF TWO SISTERS,1,ADDICTED,1,ADDRESS UNKNOWN,1,AFTERSHOCK,1,AIN'T NO TOMORROWS,1,ALL ABOUT MY WIFE,1,ALWAYS,1,ALWAYS: SUNSET ON THIRD STREET,1,AN AFFAIR,1,AO NO HONOU,1,ARCHITECTURE 101,1,ASIAN MOVIES GREEK FORUM,1,AUDITION,1,BAD GUY,1,BALLAD OF NARAYAMA,1,BANG RAJAN,1,BIRDCAGE INN,1,BLIND,1,BLUE SPRING,1,BREATHLESS,1,BROTHERHOOD OF WAR,1,BUNNY DROP,1,CASTAWAY ON THE MOON,1,CATERPILLAR,1,CHILDREN,1,CHOCOLATE,1,CHOW YUN FAT,1,CITY OF LIFE AND DEATH,1,CONFESSIONS,1,CONFUCIUS,1,CROWS ZERO,1,CRUEL WINTER BLUES,1,CRYING FIST,1,D – SLOPE MURDER,1,DAISY,1,DEAR DOCTOR,1,DEATH TUBE,1,DEPARTURES,1,DITTO,1,DORA HEITA,1,DRAGON TIGER GATE,1,EXECUTIVE KOALA,1,EXTE: HAIR EXTENSIONS,1,FAREWELL MY CONCUBINE,1,FORT GRAVEYARD,1,FUNUKE SHOW SOME LOVE YOU LOSERS,1,GEMINI,1,GIOVANNI'S ISLAND,1,GOTHIC & LOLITA PSYCHO,1,GREAT TEACHER ONIZUKA,1,GROTESQUE,1,GUILTY OF ROMANCE,1,HANGING GARDEN,1,HARD REVENGE MILLY,1,HELLDRIVER,1,HINDSIGHT,1,HOWLING,1,I AM A CYBORG BUT THAT'S OK,1,I AM AN S+M WRITER,1,I SAW THE DEVIL,1,INFERNAL AFFAIRS TRILOGY,1,IP MAN,1,JSA,1,K-DRAMAS,1,KΙΝΕΖΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,3,KAASAN MOM'S LIFE,1,KAKERA,1,KAMIKAZE GIRLS,1,KULTUROSUPA,15,KUNG FU HUSTLE,1,LADY SNOWBLOOD,1,LEGENDARY ASSASSIN,1,LIKE FATHER LIKE SON,1,LOVE AND HONOUR,1,LOVE EXPOSURE,1,MAD DETECTIVE,1,MASQUERADE,1,MAY 18,1,MEMORIES OF MURDER,1,MINI REVIEWS,44,MISS ZOMBIE,1,MISSING,1,MODERATORS,1,MONGOL,1,MOON AND CHERRY,1,MOSQUITO ON THE TENTH FLOOR,1,MOTHER,1,MUSA THE WARRIOR,1,MW,1,MY GRANDPA,1,MY WIFE IS A GANGSTER,1,NATIONAL SECURITY,1,NO MERCY,1,NORMAN ENGLAND,1,NORWEGIAN WOOD,1,ONCE UPON A TIME IN SHANGHAI,1,ONG BAK,1,OUTRAGE,1,PEPPERMINT CANDY,1,PIETA,1,PROJECT A,1,PUBLIC ENEMY,1,PULSE,1,RAISE THE RED LANTERNS,1,REBIRTH,1,RIARU ONIGOKKO,1,RIKI OH,1,ROCKERS,1,ROUGH CUT,1,SAKURAN,1,SAMARIA,1,SATOSHI KON,1,SEEDIQ BALE,1,SHA PO LANG,1,SHANGRI LA,1,SHIRI,1,SILMIDO,1,SNAKES AND EARRINGS,1,SPACE BATTLESHIP YAMATO,1,SPIRIT OF JEEN KUN DO,1,STRANGE CIRCUS,1,SUMMER TIME MACHINE BLUES,1,SUNFLOWER,1,SURVIVE STYLE 5+,1,SUSPECT X,1,THE CALAMARI WRESTLER,1,THE CHASER,1,THE CITY OF VIOLENCE,1,THE DARK HARBOUR,1,THE EEL,1,THE FORBIDDEN DOOR,1,THE FOUL KING,1,THE GOOD THE BAD THE WEIRD,1,THE GREAT PASSAGE,1,THE KING AND THE CLOWN,1,THE LIGHT SHINES ONLY THERE,1,THE MAN FROM NOWHERE,1,THE PIRATES,1,THE PRESIDENT'S BARBER,1,THE RAID: REDEMPTION,1,THE SUSPECT,1,THIRST,1,THREE KINGDOMS: RESURRECTION OF THE DRAGON,1,TIME AND TIDE,1,TO LIVE,1,TOKYO GORE POLICE,1,TOKYO SONATA,1,TONY TAKITANI,1,VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL,1,VENGEANCE CAN WAIT,1,VILLAIN,1,WAR OF THE ARROWS,1,WEREWOLF BOY,1,WHEN MARNIE WAS THERE ΣΙΝΕΜΑ,1,WHEN THE LAST SWORD IS DRAWN,1,WHISPERING OF THE GODS,1,WITH BEAUTY AND SORROW,1,WORLD OF KANAKO,1,YELLOW SEA,1,YI YI,1,ZATOICHI,1,ZEN,1,
ltr
item
Asian movies greek blog: LOVE EXPOSURE
LOVE EXPOSURE
http://2.bp.blogspot.com/-5iO5s6WPSN0/VOdzt9Zv2SI/AAAAAAAAEAE/6cQJLqjnV2Y/s1600/trim.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-5iO5s6WPSN0/VOdzt9Zv2SI/AAAAAAAAEAE/6cQJLqjnV2Y/s72-c/trim.jpg
Asian movies greek blog
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/10/sion-sono.html
http://sin-kazama.blogspot.com/
http://sin-kazama.blogspot.com/
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/10/sion-sono.html
true
7191006100444600244
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy