INFERNAL AFFAIRS TRILOGY

Ίσως  η καλύτερη αστυνομική ταινία όλων των εποχών. Και δεν είναι υπερβολή. Την μεταφορά του πρώτου μέρους έκανε το 2007 ο Scorcese, μ...




Ίσως  η καλύτερη αστυνομική ταινία όλων των εποχών. Και δεν είναι υπερβολή. Την μεταφορά του πρώτου μέρους έκανε το 2007 ο Scorcese, με τον τίτλο The departed και σάρωσε στα Oscar και σε ένα σωρό άλλα κινηματογραφικά βραβεία.  Προς τιμή του, ευχαρίστησε κατά την απονομή το σκηνοθέτη της αρχικής ταινίας, Andy Law. Ας δούμε όμως γιατί όλα αυτά.
Η ταινία ξεκινάει με τον Sam, έναν αρχηγό των τριάδων, της κινέζικης μαφίας, να μιλάει σε κάποιους νέους, τους οποίους σκοπεύει να στείλει στην αστυνομική ακαδημία, ώστε να χρησιμοποιήσει αργότερα ως πληροφοριοδότες.Ένας από αυτούς είναι και ο Lau King Min. Στο επόμενο πλάνο βλέπουμε έναν άλλο μαθητή της ακαδημίας, τον Chan Wing Yan, ο οποίος ξεχωρίζει στην ακαδημία  λόγω των επιδόσεων και της γενικότερης οξυδέρκειας του. Για αυτό το λόγο αλλά και για το ότι δεν έχει οικογένεια, ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Wong Chi Sing και ο υπεύθυνος της σχολής, Yip, αποφασίζουν να τον στείλουν ως μυστικό αστυνομικό, να διεισδύσει στην συμμορία του Sam, επίσης ως πληροφοριοδότης. Αυτοί οι δύο άξονες είναι αυτοί που ουσιαστικά μάχονται και πρωταγωνιστούν στην ταινία.  Μερικά χρόνια αργότερα βλέπουμε τον Lau να έχει ανέβει στην ιεραρχία της αστυνομίας προσπαθώντας ταυτόχρονα να βοηθάει με πληροφορίες τον Sam, αλλά και να κρατάει κρυφή την πραγματική του ταυτότητα. Ο Chan από την άλλη έχει γίνει το δεξί χέρι του Sam, όμως αντιμετωπίζει πολλά ψυχολογικά προβλήματα, λόγω της μακροχρόνιας παρουσίας του ως μυστικός αστυνομικός. Λόγω του άγχους, έχει συχνά βίαια ξεσπάσματα, που οδηγούν ακόμα και σε φόνους. Αν και αυτά τα ξεσπάσματα είναι ουσιαστικά ο λόγος που έχει ανέβει τόσο ψηλά στην ιεραρχία της τριάδας, δεν αρέσουν καθόλου στον Wong, ο οποίος και μετά τον θάνατο του διευθυντή Yip, έχει μείνει ο μόνος, ο οποίος γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του Chan. Έτσι τον αναγκάζει να συναντάει ψυχολόγο μία φορά την εβδομάδα. Εν τω μεταξύ ο Lau συνεργάζεται στενά με τον Wong, ο οποίος έχει βάλει ως σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Sam.
Όπως καταλαβαίνετε η πρώτη ταινία περιστρέφεται γύρω από τις λεπτές ισορροπίες των πρωταγωνιστών της, μιας και οι δύο προσπαθούν παράλληλα να φαίνονται πως κάνουν άψογα τη δουλειά τους, να δίνουν πληροφορίες στους πραγματικούς εργοδότες τους χωρίς να τους υποψιαστεί  κανείς, αλλά και παράλληλα να προσπαθούν να ανακαλύψει ο καθένας την ταυτότητα του άλλου. Να αναφέρουμε επίσης πως και οι δύο εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, o Lau από την συνεχιζόμενη πίεση του Sam για πληροφορίες και ο Chan από την αντίστοιχη του Wong, ο οποίος μάλιστα έχει αθετήσει την υπόσχεση πως θα τον σταματούσε από την υπόθεση μετά από λίγα χρόνια. 
Το δεύτερο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται ουσιαστικά πριν από το πρώτο. Έτσι παρακολουθούμε την εξέλιξη των νεαρών  Lau και Chan,καθώς και την διαμάχη ανάμεσα στον Sam, ο οποίος τότε ακόμα είναι ακόλουθος ενός εκ των αρχηγών, αλλά και πληροφοριοδότης του Wong, και του Hau, o οποίος είναι γιος του προσφάτος αποθανόντα αρχηγού της τριάδας και επιθυμεί να γίνει ο νέος αρχηγός. Τα παλαιότερα όμως μέλη υποστηρίζουν τον Sam και για αυτό υπάρχει και διαμάχη μεταξύ των δύο.Μαθαίνουμε επίσης και για το πως δημιουργήθηκε η σχέση του Sam με την ταϊλανδέζικη μαφία.
Το τρίτο μέρος της τριλογίαςεμπεριέχει γεγονότα και πριν την πρώτη ταινία αλλά και μετά, τα οποία όμως δε θα αποκαλύψω γιατί ουσιαστικά αποκαλύπτουν το τέλος και των δύο προηγουμένων.

Σκηνοθέτες και των τριών ταινιών οι Αndrew Lau Wai Keung και Alan Mak. Ο πρώτος ξεκίνησε την καριέρα του ως κινηματογραφιστής στο πλευρό γνωστών σκηνοθετών όπως ο Wong kar wai, προτού ασχοληθεί με την σκηνοθεσία και αργότερα  την παραγωγή. Είναι αρκετά γνωστός στη δύση για τις περιπέτειες πολεμικών τεχνών που έχει σκηνοθετήσει, όπως τα A man called hero, Storm Riders, The duel, Best of the best κ.α. Μεγάλη εμπορική επιτυχία είχε επίσης και η σειρά ταινιών Young and dangerous με έξι συνέχειες αν και η δική μου αγαπημένη ταινία του είναι το Raped by an angel,μετά φυσικά από την παρούσα, η οποία υπήρξε αναμφίβολα η μεγαλύτερη ποιοτική και εμπορική επιτυχία του.
O Alan Mak, o οποίος έχει γράψει και το σενάριο των ταινιών είναι κυρίως γνωστός μέσα από τις συνεργασίες του με τον Andy Law στην σκηνοθεσία και τον Felix Chong στο σενάριο. Αρκετά επιτυχημένος και αυτός αν και με μικρότερη καριέρα από τον προαναφερθέντα. Πολύ καλή ταινία του που έχω παρακολουθήσει είναι το Final romance και η κινηματογραφική μεταφορά του anime Initial D, πάλι με τον Law.
Ως Lau, o Andy Lau Tak Wa (απλή συνωνυμία με τον σκηνοθέτη) από τους πιο διάσημους Κινέζους ηθοποιούς με πάνω από 120 ταινίες στο ενεργητικό του αλλά και μια ανάλογη καριέρα ως τραγουδιστής.Αν και στην αρχή της καριέρας του ήταν γνωστός κυρίως για την εμφάνιση του, αναγνωρίζεται πλέον και το ταλέντο του στην υποκριτική με πολυάριθμα βραβεία , κάποια από αυτά διεθνή. Το 2005 βραβεύτηκε ως ο πιο εμπορικός ηθοποιός στο διάστημα 1985 έως 2005 ξεπερνώντας θρύλους του κινηματογράφου του Hong Kong, όπως ο Steven Chow και ο Jackie Chan. H προσωπική του ζωή ως τώρα υπήρξε πολυτάραχη με σκάνδαλα τα οποία προκάλεσαν την κοινή γνώμη συμπεριλαμβανομένου και  ενός κρυφού γάμου, που όμως δεν κλόνισαν την δημοτικότητα του. Έχει πρωταγωνιστήσει σε κάποιες από τις αγαπημένες μου ταινίες,  όπως τα Fulltime killer, Battle of the warriors, Running out of time, Protege, Brothers, House of flying daggers και ένα σωρό άλλα τα οποία έχουν υπάρξει εμπορικές και ποιοτικές επιτυχίες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχει πάρα πολύ καλή απόδοση σε διαφορετικά είδη ταινιών, ακόμα μία απόδειξη των υποκριτικών του ικανοτήτων. Από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς.

Ως Chan, ακόμα ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς, παγκοσμίως κατά τη γνώμη μου, ο Τony Leung Chiu Wai.Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως τηλεοπτικός ηθοποιός άρχισε να παίζει αποκλειστικά κινηματογραφικούς ρόλους μετά την  εξαιρετική παρουσία του στο Hard boiled, του John Woo. Έχει γίνει γνωστός παγκοσμίως, κυρίως λόγω των συνεργασιών του με τον  σκηνοθέτη Wong Kar Wai.  Κέρδισε μάλιστα το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ Καννών του 2000, για το In the mood for love, του προαναφερθέντα. ‘Οπως ο Andy Lau, είναι επίσης τραγουδιστής, αν και όχι τόσο επιτυχημένος. Να σημειώσουμε εδώ πως οι δυο τους ερμηνεύουν τo κεντρικό τραγούδι του Infernal Affairs. Αν και όχι τόσο δημοφιλής όσο ο Lau, είναι σαφέστατα ποιοτικότερος ηθοποιός, γεγονός που αποδεικνύει και η παρουσία του σε ταινίες όπως τα Chungking express, Lust caution, 2046 του Wong Kar Wai, The longest Nite, Red Cliff, Hero και πολλά άλλα. Έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία στη διάρκεια της καριέρας του και θεωρείται στο Hong Kong ως ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του.
Ως επιθεωρητής Wong, o Anthony Wong από τις πιο συμπαθητικές φιγούρες του ασιατικού κινηματογράφου. Αν και τις ίδιας ηλικίας με τους δύο προαναφερθέντες θεωρείται ήδη βετεράνος ηθοποιός με πάνω από 20 χρόνια καριέρας στον κινηματογράφο. Γεννημένος από Άγγλο πατέρα και κινέζα μητέρα, αρχικά στην καριέρα του, λόγω της εμφάνισης του που θύμιζε αρκετά δυτικό,  έπαιζε κυρίως ρόλους κακών, λόγω του ρατσισμού που επικρατούσε στον κινηματογράφο του Hong Kong, όπως δηλώνει ο ίδιος. Γενικότερα έχει γίνει γνωστός κυρίως για τους δεύτερους ρόλους του, πολλές φορές ως κακός, για ταινίες όπως το Hard boiled, τις 3 πρώτες συνέχειες του Young and dangerous, Princess D, Time and Tide, Violent cop και πολλά άλλα. Αλλά και ως πρωταγωνιστής είχε εξαιρετικές παρουσίες σε ταινίες όπως τα Beast Cops και The untold story. Έχει σκηνοθετήσει επίσης το The new tenant και είναι τραγουδιστής σε ένα τοπικό punk συγκρότημα. Πολυτάλαντος όπως καταλαβαίνετε.
Ως Sam, o Eric Tsang, ακόμα ένας πολύ δημοφιλής αστέρας του Hong Kong. Εκτός από ηθοποιός, ο Tsang είναι ακόμα σκηνοθέτης, παραγωγός και αρχικά έγινε διάσημος ως παρουσιαστής ενός από τα δημοφιλέστερα show της τηλεόρασης του Hong Kong, του Super trio,, το οποίο παιζόταν για δέκα χρόνια. Ως νέος υπήρξε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο ως stuntman. Στις πρώτες του ταινίες ως ηθοποιός, λόγω της εμφάνισης και της γενικότερης παρουσίας του έπαιζε κυρίως κωμικούς  δευτερεύοντες ρόλους, όμως κατόπιν παρότρυνσης της κόρης του, άλλαξε ρεπερτόριο με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας μάλιστα αρκετά βραβεία. Έχει εμφανιστεί σε πολύ γνωστές ταινίες, όπως τα παλαιότερα Lucky stars, Aces go places με τον Jackie Chan, Gen X cops, Brothers, στο πρόσφατο Bodyguards and assassins και σε πολλά άλλα. Να αναφέρουμε επίσης πως είναι γνωστός για την αθυροστομία του αλλά και για τις τηλεοπτικές γκάφες του, εξαιτίας των οποίων έχει αναγκαστεί να ζητήσει πολλές φορές συγνώμη δημοσίως.
Ως νεαρός Lau, o Edison Chenο οποίος εκτός από ηθοποιός είναι επίσης τραγουδιστής, μοντέλο, μουσικός παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και γενικότερα από τις πιο αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του Hong Kong. Γεννημένος στον Καναδά μιλάει άπταιστα αγγλικά, κινέζικα και αρκετά καλά ιαπωνικά, γεγονός που τον βοήθησε να παίξει και σε ιαπωνικές παραγωγές. Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με το Ιαπωνικό Dead or alive 2, του Miike. Άλλες ενδιαφέρουσες ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει είναι τα Princess D, The Medallion, Initial D, The grudge 2 και άλλες. Δυστυχώς η καριέρα του επισκιάστηκε, από διάφορα σκάνδαλα με μεγαλύτερο βέβαια αυτό που φέρει το όνομα του, το οποίο μάλιστα τον ανάγκασε να αποσυρθεί από το προσκήνιο από το 2008, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Ως νεαρός Chan, o Shawn Yueπρώην μοντέλο, νυν ηθοποιός και τραγουδιστής. Έχει εμφανιστεί σε ενδιαφέρουσες ταινίες όπως τα  Initial D, Invisible Target, Rule #1, Playboy cops  αλλά και στο  Dragon tiger gate. Αν και δεν έχω εντυπωσιαστεί από τις άλλες παρουσίες του, εδώ είναι πάρα πολύ καλός.
Ως Hau, o Francis Ngο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως τηλεοπτικός ηθοποιός, όμως μετά την παρουσία του στο πρώτο Young And Dangerous, άρχισε και η επιτυχημένη κινηματογραφική του καριέρα. Πάνω στο ρόλο του στην προαναφερθείσα ταινία βασίστηκε και ο κύριος χαρακτήρας του Once upon a time in Triad society, μια πολύ καλή παραγωγή. Τον είδαμε επίσης στα God of  gamblers 3, Raped by an angel 2, Gen x cops, white dragon και το πρόσφατο Turning point. Έχει και αυτός πολυάριθμα βραβεία στην καριέρα του.
Ως Dr. Lee η πανέμορφη Kelly Chen, η οποία είναι κυρίως τραγουδίστρια και κατά  δεύτερο λόγω ηθοποιός. Ως τραγουδίστρια είναι πολύ επιτυχημένη εμπορικά αλλά και με πολυάριθμα βραβεία ενώ έχει και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ως ηθοποιό πέρα από τις παρούσες ταινίες την είδαμε επίσης και στο An empress and the warriors. Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως ως ηθοποιός δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο.

To επιτελείο των ηθοποιών της ταινίας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο δυνατά του στοιχεία, μιας και απαρτίζεται από τους κατά τεκμήριο καλύτερους ηθοποιούς του Hong Kong. Τεχνικά το φιλμ είναι άψογο με πολύ ωραία σκηνικά και φωτογραφία. Το σενάριο είναι από τα καλύτερα που έχω δει,  τόσο ως αρχική σκέψη όσο και δίνοντας μέσα από όλη την τριλογία ολοκληρωτική ανάλυση των χαρακτήρων.Η σκηνοθεσία κρατάει το σασπένς σε πολύ υψηλά επίπεδα και μας προσφέρει κάποιες από τις καλύτερες σκηνές που έχουν υπάρξει ποτέ σε ταινία. Δείτε για παράδειγμα την σκηνή στην πρώτη συνάντηση του Sam με τους Ταϊλανδούς και απολαύστε σκηνοθετική μαεστρία. Να αναφέρω επίσης πως η πρώτη ταινία είναι αρκετά ανώτερη από τις επόμενες, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως οι άλλες δύο δεν είναι πολύ καλές. Επίσης με όλα αυτά τα μπρος πίσω χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση για να μη χαθεί κάποιος.Αξίζει πραγματικά να δείτε μια τριλογία  εφάμιλλη σε ποιότητα με τις παλιές αστυνομικές περιπέτειες του Hollywood.

Τα trailer:
http://www.youtube.com/watch#!v=0tRcQRQ7ntA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=yZV2aN_AauM
http://www.youtube.com/watch?v=26Frz0ZmuL4

COMMENTS

Όνομα

13 ASSASSINS,1,13 GAME OF DEATH,1,20TH CENTURY BOYS,1,2ldk,1,3 - IRON,1,301/302,1,7 ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΦΙΛΟΥΣ,1,701: FEMALE CONVICT SCORPION,1,ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΝΕΣ (2015),1,ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤON ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΡΟΜΟ,1,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,7,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ.,1,ΓΕΝΙΚΑ,10,Η ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ GHIBLI,1,ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,76,ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,2,ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,5,ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,61,ΜΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΑΝΙΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ: ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ,1,ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,1,ΝΕΑ,1,Ο ΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ,1,ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,1,ΣΙΝΕΜΑ,2,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,1,ΤΑΪΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,3,ΤΑΪΛΑΝΔΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,4,ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ,9,ΤΑΚΑSΗΙ ΜΙΙΚΕ,1,ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,1,A BITTERSWEET LIFE,1,A DIRTY CARNIVAL,1,A FAMILY,1,A PETAL,1,A TALE OF TWO SISTERS,1,ADDICTED,1,ADDRESS UNKNOWN,1,AFTERSHOCK,1,AIN'T NO TOMORROWS,1,ALL ABOUT MY WIFE,1,ALWAYS,1,ALWAYS: SUNSET ON THIRD STREET,1,AN AFFAIR,1,AO NO HONOU,1,ARCHITECTURE 101,1,ASIAN MOVIES GREEK FORUM,1,AUDITION,1,BAD GUY,1,BALLAD OF NARAYAMA,1,BANG RAJAN,1,BIRDCAGE INN,1,BLIND,1,BLUE SPRING,1,BREATHLESS,1,BROTHERHOOD OF WAR,1,BUNNY DROP,1,CASTAWAY ON THE MOON,1,CATERPILLAR,1,CHILDREN,1,CHOCOLATE,1,CHOW YUN FAT,1,CITY OF LIFE AND DEATH,1,CONFESSIONS,1,CONFUCIUS,1,CROWS ZERO,1,CRUEL WINTER BLUES,1,CRYING FIST,1,D – SLOPE MURDER,1,DAISY,1,DEAR DOCTOR,1,DEATH TUBE,1,DEPARTURES,1,DITTO,1,DORA HEITA,1,DRAGON TIGER GATE,1,EXECUTIVE KOALA,1,EXTE: HAIR EXTENSIONS,1,FAREWELL MY CONCUBINE,1,FORT GRAVEYARD,1,FUNUKE SHOW SOME LOVE YOU LOSERS,1,GEMINI,1,GIOVANNI'S ISLAND,1,GOTHIC & LOLITA PSYCHO,1,GREAT TEACHER ONIZUKA,1,GROTESQUE,1,GUILTY OF ROMANCE,1,HANGING GARDEN,1,HARD REVENGE MILLY,1,HELLDRIVER,1,HINDSIGHT,1,HOWLING,1,I AM A CYBORG BUT THAT'S OK,1,I AM AN S+M WRITER,1,I SAW THE DEVIL,1,INFERNAL AFFAIRS TRILOGY,1,IP MAN,1,JSA,1,K-DRAMAS,1,KΙΝΕΖΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ,3,KAASAN MOM'S LIFE,1,KAKERA,1,KAMIKAZE GIRLS,1,KULTUROSUPA,15,KUNG FU HUSTLE,1,LADY SNOWBLOOD,1,LEGENDARY ASSASSIN,1,LIKE FATHER LIKE SON,1,LOVE AND HONOUR,1,LOVE EXPOSURE,1,MAD DETECTIVE,1,MASQUERADE,1,MAY 18,1,MEMORIES OF MURDER,1,MINI REVIEWS,44,MISS ZOMBIE,1,MISSING,1,MODERATORS,1,MONGOL,1,MOON AND CHERRY,1,MOSQUITO ON THE TENTH FLOOR,1,MOTHER,1,MUSA THE WARRIOR,1,MW,1,MY GRANDPA,1,MY WIFE IS A GANGSTER,1,NATIONAL SECURITY,1,NO MERCY,1,NORMAN ENGLAND,1,NORWEGIAN WOOD,1,ONCE UPON A TIME IN SHANGHAI,1,ONG BAK,1,OUTRAGE,1,PEPPERMINT CANDY,1,PIETA,1,PROJECT A,1,PUBLIC ENEMY,1,PULSE,1,RAISE THE RED LANTERNS,1,REBIRTH,1,RIARU ONIGOKKO,1,RIKI OH,1,ROCKERS,1,ROUGH CUT,1,SAKURAN,1,SAMARIA,1,SATOSHI KON,1,SEEDIQ BALE,1,SHA PO LANG,1,SHANGRI LA,1,SHIRI,1,SILMIDO,1,SNAKES AND EARRINGS,1,SPACE BATTLESHIP YAMATO,1,SPIRIT OF JEEN KUN DO,1,STRANGE CIRCUS,1,SUMMER TIME MACHINE BLUES,1,SUNFLOWER,1,SURVIVE STYLE 5+,1,SUSPECT X,1,THE CALAMARI WRESTLER,1,THE CHASER,1,THE CITY OF VIOLENCE,1,THE DARK HARBOUR,1,THE EEL,1,THE FORBIDDEN DOOR,1,THE FOUL KING,1,THE GOOD THE BAD THE WEIRD,1,THE GREAT PASSAGE,1,THE KING AND THE CLOWN,1,THE LIGHT SHINES ONLY THERE,1,THE MAN FROM NOWHERE,1,THE PIRATES,1,THE PRESIDENT'S BARBER,1,THE RAID: REDEMPTION,1,THE SUSPECT,1,THIRST,1,THREE KINGDOMS: RESURRECTION OF THE DRAGON,1,TIME AND TIDE,1,TO LIVE,1,TOKYO GORE POLICE,1,TOKYO SONATA,1,TONY TAKITANI,1,VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL,1,VENGEANCE CAN WAIT,1,VILLAIN,1,WAR OF THE ARROWS,1,WEREWOLF BOY,1,WHEN MARNIE WAS THERE ΣΙΝΕΜΑ,1,WHEN THE LAST SWORD IS DRAWN,1,WHISPERING OF THE GODS,1,WITH BEAUTY AND SORROW,1,WORLD OF KANAKO,1,YELLOW SEA,1,YI YI,1,ZATOICHI,1,ZEN,1,
ltr
item
Asian movies greek blog: INFERNAL AFFAIRS TRILOGY
INFERNAL AFFAIRS TRILOGY
http://sinkazama.files.wordpress.com/2010/05/title21.jpg?w=212&h=300
Asian movies greek blog
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/07/infernal-affairs-trilogy.html
http://sin-kazama.blogspot.com/
http://sin-kazama.blogspot.com/
http://sin-kazama.blogspot.com/2011/07/infernal-affairs-trilogy.html
true
7191006100444600244
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy